Latvijas Galvassāpju pacientu biedrība - Aktualitātes

Bibliotēku projekts 2018

Projekts “Dzīve BEZ sāpēm”. Esiet sveicinātas, Latvijas bibliotēkas!

2018. gada rudenī, oktobrī un novembrī, jaundibinātā “Latvijas Galvassāpju pacientu biedrība” (LGPB) ar pieku un entuziasmu realizēja savu pirmo vērienīgo aktivitāti – izglītojošu un muzikāli literāru bezmaksas pasākumu “Dzīve BEZ sāpēm”. Sadarbībā ar vietējām bibliotēkām, pasākums noritēja vienpadsmit Latvijas pilsētās un tajā kopumā piedalījās ap 350 apmeklētājiem.

Projekta ietvaros:

  • Neiroloģe, algoloģe Dr. Linda Zvaune un neiroloģe, neirosonoloģe Dr. Līga Mekša apmeklētājiem sniedza izglītojošas lekcijas par migrēnu un cita veida galvassāpēm.
  • LGPB vadītāja Līga Alberliņa iepazīstināja gan ar sevi, gan jaundibināto biedrību, pastāstīja arī par iespēju iesaistītes biedru pulkā.
  • LGPB biedre Dagnija Millere-Balandīna, kas ir arī grāmatas “Migrēna. Izlaušanās” latviskā izdevuma idejas autore, dalījās ar savu pieredzes stāstu un iepazīstināja ar iedvesmojošo grāmatas saturu.
  • Pasākumus projekta ietvaros bagātināja muzikāli akustisks priekšnesums no Milleru-Balandīnu ģimenes.
  • Noslēdzošajā projekta pasākumā, kas noritēja “Latvijas Nacionālajā bibliotēkā”, ar vērtīgu informāciju papildus dalījās arī sertificēta uztura speciāliste Eva Kataja, osteopāts, Dr. Andris Zemītis un dūla, tobrīd vēl topošā, nu jau esošā ārste Katrīna Puriņa-Liberte.

Bija patiess prieks satikt ikvienu no Jums! Paldies ārstiem, kā arī visiem projekta tapšanā iesaistītajiem cilvēkiem un atbalstītājiem par ieguldīto artavu pasākumu veiksmīgā norisē!

 

Dr. Zvaune: “Pasaules Veselības Organizācijas ikgadējais pētījums par Globālo slimības izraisīto slogu atklāj, ka migrēna pasaulē ir trešais slimības nespēju izraisošais iemesls darbaspējīgo cilvēku vidū. Pasaulē katrs septītais cilvēks cieš no migrēnas. Man kā sāpju ārstam ir svarīga pacientu un sabiedrības izglītošana, tāpēc ir patiess prieks par izveidoto “Latvijas Galvassāpju pacientu biedrību”; kopīgiem spēkiem mēs paveiksim daudzus nozīmīgus darbus galvassāpju pacientu labā.”

Lasīt vairāk

Galvassāpju pacientiem beidzot apmaksās zālesParādīt vēl

Galvassāpju pacientiem beidzot apmaksās zāles

Zāļu kompensācijai papildus piešķirtais finansējums ļauj vēl šogad kompensējamo zāļu sarakstā iekļaut migrēnas ārstēšanai paredzētos medikamentus. Par iespēju saņemt valsts atbalstu slimības ārstēšanai un tās izraisīto galvassāpju mazināšanai migrēnas pacienti ilgstoši cīnījās gan savācot pilsoņu parakstus, lai priekšlikums tiktu iesniegts Saeimā, gan aizstāvot savas tiesības parlamenta “gaiteņos”.

Ieteikumi, kā cīnīties ar migrēnu un citām galvassāpēmParādīt vēl

Ieteikumi, kā cīnīties ar migrēnu un citām galvassāpēm

Nav noslēpums, ka no regulārām galvassāpēm, tostarp migrēnas, cieš daudzi cilvēki visā pasaulē, arī Latvijā. Lai gan nereti šķiet, ka galvassāpes nav nekas būtisks, tās var ievērojami pasliktināt pašsajūtu, pazemināt ikdienas dzīves kvalitāti un darbaspējas.