Aktualitātes

Biedrības dalība sarunu festivālā LAMPA 2019

Sanākot kopā domubiedriem un entuziastiem, tieši sarunu festivālā LAMPA 2018 meklējami LGPB aizsākumi. Tāpēc īpašs prieks, ka šogad, sarunu festivālā LAMPA 2019, 29. jūnijā, uz festivāla skatuves STARO varējām piedalīties pasākumā nu jau ar savu individuālo diskusiju par tēmu: “AT-balsta komanda. Cik tā svarīga cilvēkiem ar migrēnu?”.

Pasākuma diskusijas tika raisītas par un ap vienām no sabiedrībā vispretrunīgāk vērtētākajām galvassāpēm – migrēnu. Kad stāsts ir par hronisku slimību, svarīgi ir ne tikai tas, kā jūtas pats pacients, bet arī, – kā pret notiekošo attiecas viņa līdzcilvēki,  jo tā ir vienota sistēma. Ar interesi uzklausījām gan pacientu un viņu līdzcilvēku stāstus, gan arī zinošus speciālistus: klīnisko psiholoģi, KBT terapeiti apmācībā, LU pasniedzēju Kristīni Dūdiņu, neiroloģi Dainu Jēgeri un sertificētu farmaceiti Sanitu Trautmani. Pasākuma laikā centāmies ieskicēt, pēc kāda atbalsta alkst galvassāpju pacienti, kā jūtas viņu līdzcilvēki un kā psiholoģiskā klimata nozīmību vērtē medicīnas speciālisti un psiholoģijas jomas pārstāvji. Tāpat – kas būtu nepieciešams, lai šī mijiedarbība (pacients-ārsts-līdzcilvēki) veidotos pēc iespējas veiksmīgāka un veselību veicinošāka.

Diskusiju vadīja LGPB vadītāja Līga Alberliņa un mūziķe, žurnāliste, LGPB biedre Dagnija Millere-Balandīna.

Diskusija tapa, pateicoties sarunu festivālam LAMPA 2019, kā arī sadarbībā ar “Vivendi Galvassāpju centrs” un “Latvijas Aptieka”.

P.S. Vērtīgi, ka LGPB vadītāja Līga Alberliņa 28.06.2019 sarunu festivāla LAMPA piedalījās arī diskusijā “Tavi dati – veselības aprūpes asinsrite vai galvassāpes?”. Tur spraigas diskusijas ceļā varējām sekot līdzi, pie kādiem secinājumiem veselības datu pieejamības un mākslīgā intelekta lomas kontekstā nonāca dažādu jomu speciālisti.

 

Fotogrāfijas autore Ilva Kalnāja

Lasīt vairāk

Forums Parādīt vēl

Forums "Zināmas un nezināmas galvassāpes 2022" - otro gadu pēc kārtas

Otro reizi norisināsies forums, kas veltīts diskusijai par pasaulē izplatītāko galvas smadzeņu slimību - migrēnu. Forums būs skatāms Facebook Live, Latvijas Galvassāpju pacientu briedrības Facebook lapā 13. un 14. septembrī no plkst. 16.00 līdz 17.30.

Atklāti pieredzes stāsti. Kāda ir migrēnas pacienta ikdiena?Parādīt vēl

Atklāti pieredzes stāsti. Kāda ir migrēnas pacienta ikdiena?

2019. gada rudenī plānots aktualizēt migrēnas kā saslimšanas aktualitāti medijos.