Aktualitātes

03.10.2023. 13.30 notiks LR Sociālo un darba lietu komisija

03.10.2023. 13.30 notiks LR Sociālo un darba lietu komisija, kurā tiks skatīts arī migrēnas pacientiem nozīmīgs jautājums par kompensējamo zāļu sarakstu un diagnozēm, kas tiks iekļautas šajā sarakstā.
 
Kā jau rakstīju no NZA un VM ir saņemta neoficiāla ziņa, ka migrēna G43 tiks iekļauta šajā sarakstā. Protams neceram jau uzreiz pirmajā gadā dabūt 100% atbalstu, bet tas viennozīmīgi ir solis uz priekšu.
 
Šobrīd iesniegts vēlamais atbalsts Migrēnas slimniekiem ir injekciju pieejamība. Pamatojoties, ka injekcijas izmanto hronisko sāpju mazināšanai, kas ir akūti.
 
Ar cieņu Karīna Zaņģe.

Lasīt vairāk

Izjūti spēcīgas galvassāpes? Aizpildi testu un noskaidro, vai Tev ir migrēnaParādīt vēl

Izjūti spēcīgas galvassāpes? Aizpildi testu un noskaidro, vai Tev ir migrēna

Spēcīgas, pulsējošas galvassāpes, nelabums, slikta dūša, pastiprināta jutība pret trokšņiem un gaismu, nespēja turpināt jebkuru fizisku ikdienas darbību. Šie simptomi var norādīt uz izplatītāko galvas smadzeņu slimība pasaulē – migrēnu – no kuras cieš 11,4% Latvijas iedzīvotāju. Tās laikā galvassāpes ir vidēji stipras vai stipras un tās pastiprina jebkura kustība, tādēļ cilvēks bieži tiek piesaistīts gultai vai kādai nekustīgai pozai. Arī pavadošie simptomi, piemēram, grūtības skatīties datorā vai telefonā, skaņu nepanesība, dažkārt arī izteikta jutība pret aromātiem ir migrēnas pacientu sabiedrotie.

Paplašina kompensējamo zāļu pieejamību pacientiemParādīt vēl

Paplašina kompensējamo zāļu pieejamību pacientiem

Labas ziņas migrēnas pacientiem Latvijā, kas noteikti iepriecinās! Pielikumā LR VM vēstule par kompensējamo zāļu diagnožu saraksta paplašināšanu.